Eestlastele asendamatu laulu- ja tantsupidu on äratanud suurt huvi väliskülalistes. Tallinna hotellide rõõmuks on täituvus ka tänavuse laulupeo ajal peaaegu maksimaalne.

Nordic Hotel Forumi müügi- ja turundusdirektor Kersti Vaino ütles, et laulupidu mõjutab hotelli tegevust vaid positiivselt. Eelnevate pidudega võrreldes peab ta huvi sel aastal suuremaks ning seda oli varem ette prognoosida. Vaino oskas öelda, et sel nädalavahetusel on hotellis tavapärasest rohkem kaugemaid, teiselt poolt ookeani tulnud külalisi. Muidugi mõjutab suurem nõudlus hindu – praegu on Nordic Hotel Forumis võimalik öö veeta alates 165 eurost, järgmisel nädalavahetusel saab ööbimise eest maksta aga 40 eurot vähem – hinnad algavad 125 eurost.

Ka Radissoni gruppi kuuluvad hotellid tunnistavad laulupeo soodsat mõju. „Oleme põhimõtteliselt välja müüdud, vaid mõned viimased toad on alles,“ öeldi Ärilehele. Laulupidu on hotellidesse meelitanud külastajaid üle terve maailma. Samuti kinnitati Radissonist, et hinnad on kõrgemad kui muidu – öö maksab keskmiselt 180-190 eurot. Järgmisel nädalavahetusel küsitakse öö eest Olümpia hotellis 114 eurot.

Meritoni hotelligrupi müügidirektor Olle Selliov ütles, et täituvus on kõrghooaja nädalavahetustele omaselt suur. Kui reedeks on veel võimalus tuba leida, siis laupäevane täituvus on 100-protsendiline. Ka eelmise üldlaulupeo ajal oli seis sama. Silmatorkavat erinevust külastajate päritolus Selliov ei näinud: „Üldiselt on samad maad, mis ikka – Soome, Saksamaa, Prantsusmaa, Venemaa ning Jaapan.“ Suurem nõudlus kujundab kindlasti hinnapoliitikat. „Toa hinna jätaks praegu välja ütlemata,“ jäi Selliov salapäraseks. Broneeringupäring pakub sellel nädalavahetusel ühe inimese hinnaks 144 eurot, järgmisel nädalavahetusel saab öö veeta 93 euro eest.

Original Sokos Hotel Viru majutusjuht Harry Põder ütleb, et juuli on meie turul tipphooaeg. „Laulupidu lisab Tallinnale sihtkohana veelgi atraktiivsust,“ sõnas Põder. Viru hotelli oodatakse külalisi üle maailma ning võrreldes eelmiste laulupidudega on hotelli täituvus sama, siiski on veel mõned toad saadaval. Viru hotelli hinnad on samas suurusjärgus ülejäänud juuli nädalavahetustega – nii laulupeo ajal kui nädal hiljem saab toa alates 138 euroga.

Go Hotel Shnelli müügijuht Marga Aro rääkis, et kuigi suvine täituvus on alati hea, on see nädalavahetus eriti edukas - hotell on välja müüdud. „Mõned grupid tellisid toad juba poolteist aastat ette,“ anti hotellist teada. Külastajate arv on pooleks individuaalreisijatest ning turismigruppidest. Kõige kaugemad külalised on sellel aastal Kanadast. Aro kinnitas, et ka eelmisel laulupeol oli hotell täiesti välja müüdud. Mida varem broneering oli tehtud, seda paremat hinda oli võimalik saada. Hilised otsustajad said hotellitoa 195 euroga öö eest.

Siim Rõõmussaar 16EUR Hostelist ütles, et laulupidude aegu on nende maja alati välja müüdud ning nõnda ka sel aastal. „16EUR Hosteli voodikohad laulupeo päevadeks said pea 80% ulatuses broneeritud juba 2013. aasta sees,“ ütles Rõõmussaar. Lubatud 16 euroga sai laulupeo nädalavahetuseks koha eelmisel suvel ette broneerides, hilisemad broneerijad pidid maksma 25-30 eurot voodikoha eest. Külalisi oodatakse hostelisse nii Euroopast kui USA-st ja Austraaliast.

Otse Lauluväljaku kõrval asuva Oru hotelli lood on hoopis erilised – tegemist on lausa laulu- ja tantsupeo staabiga ning ollakse kogu tegevuse keskmes. Hotelli tegevjuht Katrin Kalde ütles, et neli aastat tagasi sõlmiti leping Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusega, millega antakse kõik 51 numbrituba ülddirigentide ning tantsujuhtide käsutusse. Sellise töökorralduse tõttu puudub Oru hotellil aga kogemus laulupeoaegsete turistide majutamisega.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit ei osanud üldistavat kokkuvõtet veel teha, täpsem info laekub nendeni alles peale laulupeo lõppu.