Vastanutest 53 protsenti eelistab töötada erasektoris, 29 protsenti avalikus sektoris ja 16 protsenti soovib olla enesele ise tööandjaks, seisab agentuuri teates. Kolmandas sektoris soovib töötada 2% vastanutest.

„Võrreldes eelmiste aastatega on noorte hulgas suurenenud nii erasektori populaarsus tööandjana kui soov olla enesele tööandjaks. Avalik sektor on endiselt populaarne, kuid noored on töökoha valikul valmis vahetama avaliku sektori poolt pakutava stabiilsuse erasektori muude hüvede vastu,“ ütles Instar EBC konsultant Kersti Vannas.

Töökoha valikul on tudengitele kõige olulisem, et töö oleks huvitav ja arendav, ettevõtte juhid oleks kompetentsed ja ettevõte kohtleb töötajaid võrdselt ja õiglaselt.

„Uuringu tulemused näitavad, et noorte jaoks pole töökoha valikul väga oluline vaid töösisu, vaid seda täiendavad töökaaslased ja eriti juhid, kelle kompetentsus ja asjatundlikkus on muutunud aastate lõikes üha olulisemaks,“ lisas Vannas.

Uuringust selgus, et 62% tudengitest töötab õpingute kõrvalt. Tudengitest 34% on teinud mitte erialast tööd, 27% on olnud erialasel praktikal ja 23% on teinud erialast tööd. Vabatahtlikku tööd on teinud 15% vastanutest.

Tudengitelt uuriti ka nende netopalgaootusi ning keskmine palgasoov oli 1217 eurot. Enamiku netopalga ootus jäi 900-1199 euro vahele (33%).

Eesti atraktiivseimad tööandjad:

1. Skype Technologies OÜ
2. RMK
3. Eesti Energia

Atraktiivseimad tööandjad majandustudengite ja IT-tudengite hinnangul:

1. Skype
2. Tranferwise
3. Microsoft

Instari tööandja maine uuringus osales 1000 üliõpilast majanduse, infotehnoloogia, ehituse, humanitaar, inseneri, logistika ja teistelt bakalaureuse, magistri ja doktoriõppe erialadelt 15 Eesti kõrgkoolist. Uuringut viiakse läbi alates 2010. aastast

Instar on tööandja brändingu agentuur, mis tegeleb tööandja maine alaste uuringute läbi viimisega ja konsultatsioonide pakkumisega Balti riikides.