Järgenvad lennujaamad pakuvad osana oma turunduskampaanitest reisijatele ebatavalisi hüvesid, vahendas CNBC. Kui osad kingitused on ajastatud pühadeks, siis mõningaid saab nautida terve aasta jooksul.

Siin on ülevaade kõige huvitavamatest kingitustest, mis peaksid kergendust tooma nüristavalt pika vahepeatuse või lennu mööda saatmiseks.

Tasuta küpsised Indiana Fort Wayne’i lennujaamas
Alates 1980-aastate lõpust on vabatahtlikud jaganud Ameerika osariigi Indiana Fort Wayne’i lennujaamas (FWA) saabuvatele reisijatele tasuta küpsiseid, mis on valmistatud lähedal asuvas pagarikojas Ellison Bakery. 2009. aasta detsembris jagas FWA välja oma miljoninda tasuta prääniku ning tuleval aastal peaks tasuta jagatud küpsiste arv jõudma kahe miljonini.

Lilled emade- ja Valentinipäevaks
Vabatahtlikud jagavad Ameerikas Florida osariigi Jacksonville lennujaamas (JAX) nii emade- kui Valentinipäevaks välja tuhandeid värvilisi õisi. JAX on kinkinud lilli oma reisijatele 2009. aastast ning eelmisel aastal võttis traditsiooni üle ka Pennsylvania Philadelphia lennujaam, mis on selle aasta Valentipäevaks tellinud 1200 õit.

Heathrow jagab kalkuni-maitselisi komme
Londoni Heatrow lennujaam on mures, et 100 000 reisijat, kes lendavad 25. detsembril jäävad ilma traditsioonilisest jõululõunast. Koostöös kohaliku maiusetootjaga töötati välja kalkuni-, sibula-, salvei- ja jõulupudingu-maitselise täidisega kommid. Lennujaama pressiesindaja sõnul on komme saatnud suur edu – reisijad armastavad nende unikaalset maitset.

Oakland, tasuta parkimise osariik?
Parkimine lennujaamas võib haugata suure osa reisi eelarvest, seega on tasuta parkimine Kalifornia Oaklandi (OAK) lennujaamas tore kingitus. Kui sa juhtud OAK kaudu lendama 15. aprillil, mis iganes lennufirmaga Havaile või Euroopasse, siis saad tasuta parkimisõiguse viieks päevaks (väärtus 110 dollarit).

Libe Singapur
Singapuri Changi lennujaam on tuntud tasuta lõbustuste poolest, mille hulka kuuluvad linnaekskursioonid, temaatiliste aedade (päevalillede, kaktuste, orhideede ja liblikate), kino ning mängusaalide ja laste mänguväljakute külastused. Siiski on reisijate lemmikuks ajaviiteks osutunud lennujaamas asuvad liulaskmise torud. Lühemas torus saavad kõik reisijad tasuta liugu lasta, kuid pikema toru saab tasuta läbida iga 10 dollari eest, mis on kulutatud lennujaama poodides.

Lahe teenindus Denveris
Reisijad, kes kulutavad Ameerikas Colorado Denveri lennujaamas ühe päeva jooksul 20 dollarit või rohkem, saavad võimaluse osaleda 100 000 auhinna loosimises, mis on välja pandud lennujaamas tegutsevate äride või kohalike ettevõtete poolt. Auhindade hulgast võib leida pääsmeid nii muuseumitesse, restoranidesse, massaažile, spaadesse, jagatakse mänguasju, helitehnikat jne.