Inimesed on üha rohkem ja rohkem huvitatud, kust tulevad kohvioad ning kuidas neid korjatakse ja röstitakse, vahendas CNN. Peale Hollandit on maailma kõige suuremad kohvijoojad skandinaavlased. Kui soomlased on Skandinaavia suurimad kohvijoojad, siis kohvihullus on haaranud ka islandlasi.

Reykjavík
„Mitte väga ammu aega tagasi olid Reykjavíki kohvikud pigem toidu- kui kohvikohad,“ märkis Islandi Kaffitari barista Kristin Thora. Ta rääkis, et kui varem oli oluline, et kook oleks maitsev, siis see kuidas kohvi maitseb, polnud nii oluline.
„Umbes 25 aastat tagasi hakkas inimestele korda minema, kuidas nende kohvi serveeritakse,“ lisas ta. „Islandi kodudes on populaarne masinakohv, kuid kohvikutes käiakse joomas espressol baseeruvaid jooke,“ märkis Thora. Kohalikud lemmikud on latte või cappuccino.

Rooma
Kohvil on Itaalia kultuuris väga oluline osa ning raske on leida mõnda kohalikku, kes kohvi ei joo. Kuid uskuge või mitte – Itaalias pole alati lihtne leida head espressot, kuna itaallased pole altid võtma omaks moodsaid espressomasinaid. Rooma on siiski kindla peale minek, kust kvaliteetset espressot leida. Kohalik tava dikteerib, et piimaga kohvi juuakse ainult hommikuti.

Viin
Kohvikultuur on viinlaste elus nii olulisel kohal, et linna kohvikud on kantud UNESCO 2011. aasta vaimse pärandi nimekirja. Kohalike lemmikuteks on uues stiilis espresso või cappuccino või vienner melange (sarnane cappuccinole, kuid tavaliselt kaetud vahukoorega).

London
Austraallased ja uusmeremaalased avasid Londonis esimesed espressole keskendunud kohvikud nagu Flat White ja Kaffeine umbes 10 aastat tagasi ning sellest ajast saati on neid jätkuvalt üle linna avatud. Londonlaste lemmikud on flat white (sarnane cappucinole, kuid sisaldab vähem piima) või cappuccino.

Maailma linnadest soovitab CNN veel kohvi juua Singapuris, Seattle’is, Melbourne’is ja Wellingtonis.