Pühapäeva õhtul stardivad kaheksa transiidi- ja logistikavaldkonna ettevõtjat Saksamaale, Schleswig-Holsteini maakonda sealse ettevõtlusega tutvuma. Esmaspäeval lähevad Rootsi seitse ettevõtjat.

Türgit külastavad peamiselt tekstiili-, ehituse- ja toiduvaldkonna ettevõtjad. Kokku on sihtturgudega tutvumas 22 Eesti ettevõtjat.

Delegatsioonidesse kuuluvad esindajad järgmistest ettevõtetest: Sillamäe Sadam, Silsteve AS, Tallinna Sadam, 1Kelvin OÜ, Q-haus Baltic OÜ, A&G AS, Hyrles OÜ, Cityntel OÜ, Liviko AS, Smackers OÜ, Museko AS, jne.

Kaubanduskoja peadirektor Mait Palts ütles, et alanud sügis on märgilise tähendusega. „Lisaks Kaubanduskoja 90. aastapäevale, tähistame alanud ärihooajal ka seda, et oleme 20 aastat ettevõtjatele mitmeid välisvisiite korraldanud. Eelmine aasta oli visiitide osas väga tihe, korraldasime 9 kõrgtasemelist visiiti. Paljud uued projektid ja kokkulepped on sündinud just taolistel visiitidel. Võtame vastu ka arvukaid delegatsioone teistest riikidest. Oleme neile esimene äriaadress siin Eestis ning meie poole pöördutakse ka siis, kui tahetakse oma äri siin alustada või otsitakse Eestist koostööpartnereid. Uuel nädalal tulevad Eesti majandusega tutvuma Egiptuse ettevõtjad ning tulemas on Rumeenia ja Saksamaa delegatsioonid.“

Saksamaa, Rootsi ja Türgi visiidid korraldab Kaubanduskoda koostöös Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega.

Praegu on käimas registreerimine novembris toimuvale Taiwani visiidile ning Arengukoostöö projekti raames valmistatakse ette Lõuna-Aafrika Vabariigi külastust detsembri alguses.

Eesti taasiseseisvumise aja esimene äridelegatsiooni visiit toimus 20 aastat tagasi Ameerika Ühendriikidesse ja Mehhikosse 1995. aasta sügisel. Presidendi Lennart Meriga oli tookord kaasas 35-liikmeline esinduslik äridelegatsioon.