Uuringust selgus, et tudengid soovivad keskmiselt saada netotöötasuna 1223 eurot kuus. Mittetöötavate tudengite puhul on keskmine palgaootus 1063 eurot kuus ja töötavate tudengite palgaootus 1324 eurot kuus. Viis aastat tagasi oli tudengite keskmine palgaootus 911 eurot, teatas Instar.

„Töökoha valikul on tudengitele kõige olulisem, et töö oleks huvitav ja arendav, ettevõtte juhid oleks kompetentsed ja ettevõte kohtleks kõiki töötajaid ausalt ja võrdselt,“ ütles Instar EBC konsultant Kersti Vannas.

Tudengitest 51 protsenti tahaks töötada erasektoris, 30 protsenti avalikus sektoris ja 16 protsenti soovib olla ise enda tööandjaks. Kolmandas sektoris tahaks töötada 3% vastanutest.

62% vastanud tudengitest töötas õpingute ajal ja 73% olid teinud mitte erialast tööd. Erialasel praktikal on viibinud 52% ning erialast tööd on teinud 48%. Vabatahtliku tööd on teinud 35%. Uuringus osalenud töötavad tudengid teenivad praegu keskmiselt 753 eurot kuus.

Tudengite tööandja maine uuringus osales 2000 üliõpilast majanduse, infotehnoloogia, ehituse, humanitaar, inseneri, logistika ja teistelt bakalaureuse, magistri ja doktoriõppe erialadelt 15 Eesti kõrgkoolist.

Uuringut viiakse läbi alates 2010. aastast