Uuringufirma Wealth-X värske aruande järgi on 13% miljardäridest oma vara pärinud, 27% on saanud miljardäriks reinvesteerides neile pärandatud vara ning 60% miljardäre on oma raha ise teeninud, vahendas Business Insider.

"Võimalusi jõukuse kasvuks võib leida enamus, kui mitte kõigis tööstusharudes," märgib aruanne. "Kuid teatud valdkonnad on olnud eriti olulised miljardäride rikkuse tootmises."

Neis viies valdkonnas on miljardärid kõige rohkem rikkust ammutanud:

1. Rahandus, pangandus ja investeerimine 19,3%
2. Tööstuskonglomeraadid 12,1%
3. Kinnisvara 7,1%
4. Mittetulundusühingud ja sotsiaalsed ettevõtted 5%
5. Tekstiili- ja rõivatööstus ning luksuskaubad 4,9%

See pole üllatus, et enamus miljardäre teenivad oma rikkuse rahanduse, panganduse ja investeerimise valdkonnas. Näiteks kultusinvestor ja maailma üks tuntumaid miljardäre Warren Buffett, nagu ligi 20% miljardäridest, on teeninud oma vara finantsvaldkonnas.

Wealth-X märgib hämmastava trendina, kui palju rikkust toodavad tööstuskonglomeraadid. Selle paneb uuringufirma globaliseerumise arvele.

"Miljardäre tõmbavad mitmekülgsed ettevõtted nagu tööstuskonglomeraadid, eriti tärkavatel turgudel," märkis aruanne. "Ladina-Ameerikas, Kariibi mere saartel, Aasias, Aafrikas ning Lähis-Idas on enamus uutest miljardäridest teeninud oma vara tööstusgigantide arvelt."

Wealth-X annab lõpuks soovituse, et kui sa tahad ropult rikkaks saada, siis mine Wall Street’ile või tärkavatele turgudele.