Eelmise aasta viimane kvartal oli Finnairi jaoks järjestikku juba viies, mil majandustulemused paranesid. Eelmine aasta tõi Finnairile ka reisijate rekordi, kui Soome lennufirmaga lendas üle 10 miljoni inimese.

Finnairi tegevjuhi Pekka Vauramo sõnul näitavad majandustulemused, et lennufirma liigub õiges suunas ning järgmisena otsitakse võimalusi kasumikasvu kiirendamiseks.

Üheks hea tulemuse põhjuseks peab Vauramo sügisel lende alustanud uusi Airbus A350 lennukeid, mis viisid Finnairi eelmise aasta neljandas kvartalis uude kasvufaasi.

Finnairil on Eesti turul tugev positsioon ja Helsingi on eestlaste jaoks väga oluline vahepeatus edasilendamiseks. Sel aastal plaanib Finnair tõsta lennukohtade arvu Balti riikides mullusega võrreldes 5% ehk 375 000 istekohani, mis tähendab kolmest riigist kokku kuni 83 lendu nädalas. Tallinnast väljuvatel lendudel kavatseb Finnair suveperioodil suurendada lennukohtade arvu 10%.

Eestist lennati eelmisel aastal Finnairiga peamiselt erinevatesse Euroopa linnadesse, kuid peaaegu poole Eesti müügikäibest andsid pikamaalennud. Kõige populaarsemad sihtkohad olid London, Helsingi, Pariis ja Bangkok. Pikamaalendudest olid esirinnas veel New York, Singapur, Miami ja Peking.