Esiteks teha deklaratsioonide maksuametile esitamine mugavamaks. „Näiteks ei peaks mikroettevõte üldse deklaratsioone esitama. Teeb pangas oma toiminguid ja pank vahendab seda teenust meile tema eest. Suurte ettevõtete ja nende raamatupidamistarkvara integreeritus meiega peaks olema selline, et deklaratsioone ei peaks tegema, süsteem suudaks andmeid ise vahetada. Kusjuures andmed on ikka ettevõtjate juures.”

Teiseks lubab ta eemaldada ettevõtteid kõige kauem vaevanud punni: ettevõtjate kohustuse infot riigi mitmele käele, maksuametile ja statistikaametile eraldi esitada. Ettevõtjate statistikaametile esitatavatest aruannetest on pool seotud raamatupidamise ja personaliarvestusega, mida tuleb anda ka maksuametile.

„Nüüd on statistikaametiga kokku lepitud, et me teeme selle klaariks! Projektijuht on määratud ja korraldame nii, et statistikaaruannete esitamisel ei oleks seda käsitööd. Arendame raamatupidamistarkvara ja personaliarvestustarkvara niimoodi välja, et kui raamatupidaja teeb oma igapäevases töövahendis oma tööd, siis sellest piisab. Süsteem tunneb ära, millal andmeid saata, ja ongi kõik. Millal? Teeme paari kuu jooksul plaani valmis, aga hästi kiiresti. Täna oleks [valmimistähtaega] ennatlik öelda, aga hakkame pihta. Nii kiiresti kui võimalik!”

Kolmandaks nn jagamismajandus ehk oma teenuste või asjade internetikeskkonnas müümine. Helm tõi näiteks Uberi sõidujagamisteenuse. „Kui inimene tahab selliseid keskkondi oma ettevõtluses kasutada ja tema tegevuses on ettevõtluse tunnused, siis ei peaks ta kuskil mingit arvestust pidama. Näiteks kui tahad oma autoga teisi vedada, siis võib sellest kujuneda sellisel tasemel sissetulek, kus tekib maksukohustus.

Siis annad vastavas keskkonnas kinnituse nagu pangaski, et sealt võib minu andmed tuludeklaratsioonile kanda. Veebruaris, kui tuleb makse tasuda, kannab Uber maksukohustusega seotud käibeosa andmed meile. Arvestame selle välja. Avad oma deklaratsiooni, seal on muud tulud, Uberi kaudu teenitud tulu ja selle tulumaksukohustus – arvutustehe ja kõik!”

„Täna [kolmapäeval] on Uberi mehed Chicagost siin. Uberi mehed küsisid: kas nii saab ka? Ma ütlesin neile, et meil nii ainult saabki! Need on asjad, millega peame tegelema,” lisas Helm.