KINDEL pakett annab hinnakindluse

Kindel elektripakett tähendab elektrimüüjaga kokkulepitud elektrienergia kilovatt-tunni hinda, milleks on tänase seisuga 5,95 eurosenti kilovatt-tunni eest. See on tulevast aastast ainus viis vältida muutlikku elektrienergia hinda ja planeerida kuust kuusse oma elektrikulusid.

Kindel pakett sobib enim just neile, kelle jaoks on elektrikulud pere-eelarves olulise tähtsusega ning kes soovivad hinnakindlust. Valida saab nii 6 kuu ning 1-, 2- ja isegi 3-aastase lepinguperioodi, aga ka näiteks Rohelise Energia versiooni, mille puhul ostab klient 100% taastuvatest allikatest toodetud elektrienergiat.

KOMBINEERITUD paketis osaline hinnakindlus

Kombineeritud elektripaketis ostab klient 50% oma tarbitud elektrist kokkulepitud hinnaga (5,95 eurosenti kilovatt-tunni eest) ning 50% börsihinnaga, millele on lisatud elektrimüüja marginaal. See pakett sobib kliendile, kes on uudishimulik elektribörsi suhtes ning kelle igakuine elektrikulu ja pere-eelarve võimaldavad tal mõõdukalt riski võtta.

Kui börsihind tõuseb, kallineb ka elektriarve, kuid kuna klient ostab pool tarbimisest fikseeritud hinnaga, on börsihinna mõju arvele vaid osaline. Valida saab nii 6 kuu ning 1-, 2- ja 3-aastase lepinguperioodi, aga samuti Rohelise Energia versiooni.

MUUTUV pakett riskialtile kliendile

Muutuv elektripakett sobib klientidele, kes on valmis võtma keskmisest kõrgemat riski. Selles paketis sõltub elektrienergia kilovatt-tunni hind 100% elektri börsihinnast, millele on lisatud elektrimüüja marginaal.

Muutuvat paketti eelistades tuleb arvestada, et elektrienergia kulude planeerimine kujuneb üpris raskeks. Hind muutub igal kuul ning klient saab jooksva kuu kilovatt-tunni maksumuse teada alles järgmise kuu alguses.

See pakett ei sobi klientidele, kes soovivad stabiilset ja võimalikult vähe muutuvat hinda. Muutuva elektripaketi lepingud on tähtajatud ja klient saab valida ka Rohelise Energia versiooni.

Üldteenus

Neljanda võimalusena, neile tarbijatele, kes ei vali paketti, on riigi poolt nõutud üldteenus, mis tähendab et tarbija maksab elektri eest, mille hind on seotud börsihinnaga.

Vahe üldteenuse ja muutuva paketi vahel seisneb selles, et esimese puhul lisatakase arvele kõrgem marginaal. Hind kujuneb fikseeritud hinnast (5,95 eurosenti kilovatt-tunni eest). Kliendi personaalne hind jääb tänase seisuga 5,7 ja 6,7 sendi vahele.

Rink lisas, et kui tarbija tahab tähtajalise lepinguga paketti vahetada või sellest loobuda tuleb tal maksta lepingu lõpetamistasu, mis on 20 protsenti katkestamise hetkeks tarbimata jäänud elektrikogusest. Lepingu ülesütlemisest tuleb ette teatada, nagu enamike lepingute puhul, 30 kalendripäeva.

Koheselt peale lepingu sõlmimist aga meelt muutes, saab lepingu tühistada trahvi maksmata 14 päeva jooksul, alates sõlmimise kuupäevast.