Bloombergi edetabelis on 200 rikkaimat inimest, neist 17 on vene päritolu. Suur osa neist said nätaka juba aasta esimeses pooles, veel enne seda, kui Venemaa Krimmi annekteeris. Selle aja jooksul on Vene rikastel olnud paremaid ja halvemaid aegu. Eilse seisuga on nende kollektiivne 2014. aasta konto 33,2 miljardiga miinuses. See on summa, mille nad on sel aastal kaotanud.

Teistest erinevad tuntavalt Oleg Deripaska ja Aleksei Mordašov, kes on mõlemad enam kui miljardiga plussis. Suurima summa on kaotanud Leonid Mihelson (5,2 miljardit). Protsentuaalselt on aga enim kaotanud Gennadi Timšenko (39,5%). Deripaska on aga oma vara kasvatanud 29,4 protsendi võrra.

Kõikumised võivad päevade lõikes olla suured, kuid mingit kiiret taastumist siin näha ei ole. Rõhutame veelkord, et ehkki Vene rikkurid on 33,2 miljardiga miinuses, on jõukaimate üldine konto 80 miljardiga plussis.

Muide, venelane Mihelson ei ole üldse mitte enim raha kaotanud über-rikas. Aastaga on suurimas miinuses IKEA looja Ingvar Kampard (-9,2 miljardit dollarit). Ka Las Vegase hasartmängukuningas Sheldon Adelsonil on läinud nirult, tema miinus on 7 miljardit.

2014. aasta kuulub aga kindlalt Alibabale ja Jack Ma'le, kes on oma varandusele lisanud 704,8% ja tõstnud selle 29 miljardini. Teine Alibaba mees Joseph Tsai on samuti meeletu tõusja (612,1%). Temal on hinge taga 7,1 miljardit dollarit.

Graafiku pildil on suurim kukkuja Leonid Mihelson (foto: Aleksander Astafjev, RIA Novisti/Scanpix)