"Tuul, päike ja mets kuuluvad Eesti inimestele ning meil on selge plaan, kuidas nende majandamine annaks tööd ja leiba väljaspool linnu elavatele peredele," rõhutas Vabaerakonna esimees Kaul Nurm. "Põllumajanduse suur efektiivsushüpe jättis maal palju inimesi üle, meie lahendus pakub neile tegevuse ja teenimisvõimaluse kodupaiku hülgamata."

Nurme kinnitusel koostas Vabaerakond tervikliku programmi kus keskkonna, energeetika, julgeoleku ja ettevõtluse huvid toetavad üksteist ja aitavad elada tervel Eestil. "Meil on lahendus, kuidas terve ja vaba Eestini jõuda mitte rikkust, vaid võimalusi ümber jagades," rõhutas Nurm. "See tähendab põhimõttelist vaheldust praegusele retoorikale, kus nii parem- kui vasakpoolsete siltide taha peitujad räägivad samadest ideedest, mis kõik taanduvad kellegi teise raha ümberjagamisele."

Tervikliku programmi kinnitab Eesti Vabaerakonna üldkogu novembri keskel. Nurme sõnul valitseb erakonnas üksmeel, et Eesti ühiskond peab tagasi pöörduma väärtuste juurde, mis tegid Eestist kõige edukama iduriigi. "Eesti peab saama riigiks, kus on kõige lihtsam tööd ja äri teha," rõhutas Nurm. "Mitte miski ei vii ühist elujärge edasi paremini, kui inimeste nutikus, loovus ja soov teenida. Mitte keegi ei oska inimeste elu korraldada paremini, kui inimene ise."