„Me kahetseme, aga homme ei ole võimalik tippkohtumist läbi viia,“ ütles Belgia prantsuskeelse Valloonia regiooni peaminister Paul Magnette kolmapäeva õhtul, vahendab Financial Times.

Viimane läbirääkimistevoor lõppes Brüsselis kohaliku aja järgi kell 23. Enne selle algust oli üks diplomaat öelnud, et ainus lahendamata jäänud küsimus on, kas CETA suudetakse kiiresti heaks kiita Belgia esinduskogudes, mille õnnistust on CETA allkirjastamiseks vaja.

Belgia välisminister Didier Reynders andis kolmapäeva hilisel pärastlõunal märku edusammudest. „Kõik tekstid on kokku pandud, kõigil teemadel,“ ütles Reynders ning lisas, et kolmetunnist pausi on vaja lõplikeks konsultatsioonideks ja selgitusteks.

„Nad on leidnud Belgia erinevate valitsusüksuste vahel lahenduse. See on nüüd ajastuse küsimus. Kas on üldse võimalik lasta see läbi erinevate parlamentaarsete kogude neljapäeva õhtuks?“ ütles anonüümseks jäänud diplomaat enne läbirääkimiste viimast vooru.

Läbimurret siiski ei toimunud.

Kanadast teatati, et peaminister Justin Trudeau ei sõida neljapäevaks kavandatud CETA allkirjastamisele Euroopasse, vahendab Global News.

„Kanada delegatsioon ei sõida täna õhtul Euroopasse,“ teatas Kanada kaubandusministri Chrystia Freelandi pressiesindaja Alex Lawrence kolmapäeva õhtul Global Newsile. „Kanada on valmis sellele tähtsale kokkuleppele alla kirjutama, kui Euroopa valmis on.“