Nendeks riikideks on Eesti (kroon), Bulgaaria (lev), Bosnia ja Hertsegoviina (konverteeritav mark, KM) ning Leedu (lit). Viimane fikseeris oma valuuta liti kursi euroga alles 2. veebruaril, seda kursiga 3,4528 litti euro eest. Eesti ametlik fikseeritud kurss on 15,64664 krooni euro eest. Bosnia konverteeritav mark oli seotud Saksa margaga 1:1, seega on KMi kurss euro suhtes 1KM=0,51 eurot.

Ka Ungari Vabariigi rahvusvaluuta forint on euroga seotud, kuid kursil on lubatud kõikumisvahemik. Esmaspäevane forinti kurss euro suhtes oli 242,51 forintit euro eest.

Eesti lõunanaabri Läti valuuta on seotud Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) arveldusühiku SDRiga (Special Drawing Rights), see on kunstlik valuutakorv, mis koosneb eurost, Jaapani jeenist, Briti naelast ja USA dollarist. SDRiga on seotud näiteks ka Myanmari, Jordaania ja Liibüa valuutad.

Ka Euroopa Liidu nende riikide valuutad, mis eurotsooni ei kuulu, ei ole seotud eurorahaga. Nii on näiteks Briti naelsterling, Taani kroon ja Rootsi kroon euro külge fikseerimata.