Sabotaaž hõlmas endas väidetavalt muutusi tootmisprotsesse opereeriva süsteemi koodis ning tundlike Tesla andmete kolmandatele osapooltele vahendamist. Muski sõnul sai ta pahatahtlikest tegevustest teada nädalavahetusel. "Tema tegude koguulatus pole veel selge, ent sabotaažiga tegelenud mehe ülestunnistuste põhjal on asi päris halb. Oma motivatsioonina nimetas ta saamata jäänud ametikõrgendust," lisas Musk.

Tesla tegevjuht selgitas, et asja uuritakse sellel nädalal, rõhutades vajadust teada saada, kas sabotöör tegutses üksi või oli tegemist väljaspoolt koordineeritud ettevõtmisega. "Nagu teate, on pikk nimekiri organisatsioone, kes soovivad, et Tesla välja sureks," kirjutas Musk. Tema sõnul kuuluvad sinna nimestikku teiste seas nafta- ja kütuseettevõtted ning autotööstuse rivaalid.

Varem esmaspäeval saatis Musk välja ka meili, teavitamaks Tesla töötajaid väikesest tulekahjust ühes täpsustamata jäänud Tesla tööstushoones. "Tuli kustutati sekunditega ning keegi ei saanud viga. Ka varustusele ei tekkinud märkimisväärset kahju ning tootmine on taas töökorras," selgitas Musk. Lisaks rõhutas mees, et kuigi tulekahju võis olla suvaline juhus, peaksid töötajad olema valvsad "kõige osas, mis pole ettevõtte huvides".

Tesla pika perspektiivi edu sõltub paljuski uue massproduktsiooni viidud Model 3 luksusliku elektriauto edust. Hiljuti teatati üheksa protsendi tööjõu koondamisest, mis küll väidetavalt planeeritud tootmisvõimsust ei mõjuta. Esmaspäeva õhtul kukkus Tesla aktsia 53 sendi võrra 370,30 dollari peale.