Ebeling Data on uue meedia ja infotehnoloogia firma, mis arendab Tallinnas välja transpordilogistika tarkvara. Peamiselt meretransporditarkvara. Selleks on firma palgal seitse spetsialisti. Tagasihoidlikes kontoriruumides tehakse maailmatasemel tarkvaraarendust. Kohalikud IT-eksperdid askeldavad edasi-tagasi. Selgub isegi, et otsesed konkurendid just nagu puuduvad.

Äri läheb nii hästi, et see võõra nimega väikefirma on oma alal juhtrolli võtnud kogu Baltikumis. Ettevõte paistab edetabelites silma käibe kiire kasvu poolest. Selleks aastaks prognoosib firma 17,3 miljoni krooni suuruse käibe juures 1,4 miljonit kasumit. See on Eesti kapitalil põhineva väikefirma kohta kahtlemata tubli tulemus.

Ebeling Data tarkvara kasutajate geograafia on kirev: Antwerpen, Singapur, Turu, Aarhus, Helsingi, Bremen, Hamburg, Rostock, Rotterdam, Gdansk, Stockholm, Peterburi jne. Peale nende kõik Eesti sadamalinnad.

?Transpordilogistika on keerukas ärivaldkond, aga meil on lihtsad tarkvaralahendused, et muuta see valdkond hõlpsamaks,? ütleb Ebeling Data juht Oleg Grunin. Ta on emotsionaalse jutuga härrasmees, lõpuni oma ala fanaatik. Nii ongi firma elegantse oskusega loonud tarkvaralahendusi igaks otstarbeks: personalihaldamissüsteem laevakompaniidele ehk Crew MANagement, laevaliini juhtimiseks LinerPro, laevaliini agenteerimiseks LinerAgency Pro, laevade ja kaldaüksuse vahel side loomiseks QMS, depoo juhtimiseks Container DEPO, laevade kiireks varustamiseks Shipman Pro, kompleksne teenus stividoridele ehk Terminal Pro. Uusi lahendusi on nende kuude jooksul juurdegi tulemas.

Tänane tipptoode

Ebeling Data tänane hitt on tarkvaralahendus Forwarder Pro, mis kujutab endast kompleksset online-süsteemi dokumentide paberivabaks liigutamiseks. Kui varem läks transpordilogistikas asjaajamiseks vaja kämblajämedust paberihunnikut, siis nüüd pääseb täiesti paberivabalt.

Süsteem katab ära kogu ekspedeerimisfirmade tööprotsessi. Muu hulgas väljastab nõutavad veodokumendid, kalkuleerib kulud, väljastab arved ja tellimused, kontrollib maksete laekumist ning kasumiarvestust, veoseadmete liikumist ja ladustamisprotseduure. Kogu see kõrgtasemel lahendus on siin Eestis välja mõeldud. Lahendus, millel analoogi pole. Kui kõik ülejäänud programmid on keskendunud mingile töölõigule, siis Ebeling Data teenus võtab kõik kokku. Maksab mõni-kümmend tuhat krooni. Selline tubli Eesti tarkvarafirma.