Käesoleva aasta juuli lõpu seisuga on KredExile laekunud 192 ettevõtluslaenu käenduse taotlust, millest 138 moodustab uusmüük ja 54 eelnevate käenduslepingute muudatused. Esitatud taotlustest on tänaseks positiivse otsuse pälvinud 125 laenukäendust.

Kõige enam kasutavad ettevõtted KredExi käendust endiselt pangast investeerimislaenu saamise eesmärgil, mis moodustavad enam kui 60% kõigist laenukäendustest. Investeerimislaenudele järgnevad võrdselt arvelduskrediidi ja käibelaenu käendused.

Ettevõtete prognooside kohaselt on 2006. aasta seitsme kuuga käendatud laenude abil plaanis luua 720 täiendavat töökohta. Kogu oma tegutsemisaja jooksul on KredExi laenukäendus aidanud Eesti ettevõtetel luua enam kui 3700 uut töökohta. Jätkuvalt on KredEx kõige rohkem taganud kuni 10 töötajaga väikeettevõtete laene, moodustades 60% kõigist väljastatud laenukäendustest. Regionaalselt on kõige aktiivsemad laenukäenduse taotlejad endiselt Tallinna ja Harjumaa ettevõtted, kes on võtnud ligi 70% kõigist käendatud laenudest.

Tegevusvaldkonniti on käendatud kõige enam tootmistegevusega seotud ettevõtete laene, millest suurima osa moodustavad puidu- ja metallitööstus, millele järgnevad toiduainetööstus ning hulgi- ja jaekaubandus. KredExi ettevõtluslaenu käenduste sihtrühma kuuluvad kõik tegevusalad välja arvatud põllumajandus, kalandus, metsandus ja avalik sektor, samuti ei toetata kinnisvaraarendust.