„Aastaid pole ühtegi IPO-t (aktsiate avalik emissioon) olnud ja arvestades, et LHV potentsiaalsed märkijad on suures osas ka nende senised ja tulevased kliendid, siis ma ei usu, et oleks LHV huvides leige huvi IPO vastu või hinna langus pärast IPOt,“ põhjendas Roosaare.

Roosaare plaanib ka ise LHV aktsiaid osta. Küsimusele kas ta ka teistel erainvestoritel seda teha soovitab, vastas Roosaare, et selle otsuse peaks tegema igaüks ise vastavalt oma plaanidele ja võimalustele. Kuna tegemist on väikese mahuga emissiooniga, siis see ongi eelkõige suunatud just erainvestoritele.

„Aga ma usun, et LHV aktsia tootlus on investori jaoks suurem kui näiteks LHVs olev hoius. Lisaks on tore saada veidi ka ise kasu sellest, et LHV sinu pensionisamba pealt igakuiselt tulu teenib,“ lisas Roosaare.

Konkreetse emissiooni plussiks on Roosaare sõnul tuntud tuntud ja hea mainega ettevõte, tugevad omanikud ja selge visioon, senised head tulemused ning mõistlik hind. Miinuseks peab ta üldist ebakindlust ja võimalust, (börsi)kriis jahutab huvi investeerimise vastu.

LHV Grupp emiteerib kaks miljonit aktsiat hinnaga 6,95 eurot väärtpaber, mis tähendab, et juhul kui emissioon õnnestub, kaasab pank investoritelt 13,9 miljonit eurot.