Reede õhtuks on Munalaiu sadama valvuri uus leheroheline soojak saanud voolu ja mööbli, vanast on jäänud vaid mälestus, teatas Pärnu Postimees.

“Meil on plaanis ehitada uus sadamahoone, seni jääb siia renditud soojak,” rääkis ASi Saarte Liinid Kuivastu-Virtsu sadama asedirektor Enn Soop neljapäeval Munalaius just autolt mahatõstetud rohelise rajatise ümber askeldades.

Valvuri soojak on jaanuari tormiga minema lennanud putkast kümmekond meetrit Manija pool, parkla kaldeid arvestades eelmisest kõrgema koha peal.

Samasuguse soojaku viis Saarte Liinid Kihnu, sest sealgi oli endise asemele majanduslikult mõttekam uus paigutada. Kihnu ja Pärnu vahel taastus parvlaevaliiklus pärast maru, tänaseni on katkenud Munalaiust Kihnu ja Manijasse viiv veetee.

ASi Kihnu Veeteed juhatuse esimees Annely Akkermann mainis, et ettevõte on asendanud Munalaiust Kihnu reisid olude sunnil Pärnuga. Kihnu sadama on tuukrid üle kontrollinud, sinna tormiga kailt lennutatud konteiner ja sõiduauto on välja tõstetud, kuid kui veeseis alaneb, on möödapääsmatud süvendustööd.