Saarte Hääl kirjutab, et selles veendusid mandri ja saarte vahelist laevaliiklust arendava Tuule Grupi kontserni kuuluvate Saaremaa Laevakompanii, Väinamere Liinide ja Tuule piletikeskuse esindajad Zagrebis käies.

Tuule Piletikeskus OÜ juhatuse liige Ergo Oolup tõdes, et Horvaatiasse sõitmise eesmärk oli peaasjalikult jagada oma kogemust, alates laevaliikluse taristu erastamisest kuni innovaatilise terviklahenduseni.

Tuule piletikeskus tutvustas Horvaatia sadamatele ja laevafirmadele 2008. aastal avatud ja mullu uuendatud uudset e-piletite müügikeskkonda ning automaatset läbipääsu- ja laadimissüsteemi, mis on Eestis kasutusel mandri ja saarte vahelistel parvlaevaliinidel.

Neljas uus laev tuleb hiljemalt 2016. aastal

Horvaatias külastati ka laevaehitustehast Kraljevicas, mis on Euroopa üks vanemaid, ning see pakkus eeskätt huvi Saaremaa Laevakompaniile (SLK), kuna lähiaastatel on plaanis alustada neljanda uue parvlaeva ehitust.

Konkreetne ehituskoht sõltub küll turusituatsioonist sel hetkel, kuid SLK sai kinnitust, et Horvaatia on täiesti arvestatav alternatiivpaik, kus uus laev võiks valmida.