Ettevõtte teatel suuri muutusi reisijate veos võrreldes eelmise aastaga ei olnud.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on jaanipäevaks saartele reisijad hakanud oma reisiaegu hajutama ning jaanipäevaaegne reisiperiood kestis Lääne-Eesti ja mandri vahelistel laevaliinidel tänavu ühtlaselt kolmapäevast esmaspäevani.

„Reisijatearvu hajutatus, broneeringumahtude vähendamine ning kõikide laevade operatiivne töö võimaldas vältida ülipikkade järjekordade tekkimist ning üldjärjekorda kiiremini teenindada. Tänavu oli jaanipäevaaegne liiklus laevaliinidel oluliselt sujuvam ja rahulikum kui varasematel aastatel. Seda näitab ka reisijate tagasiside,” lausus Hiiuväin.

Hiiuväin rääkis, et järjekordi on aidanud kiiremini teenindada ka reisijate tähelepanelikkus ning piletiostul sularaha aegsasti valmispanek. Piletimüügi kiirendamiseks ehitati käesoleval suvel nii Kuivastu kui Virtsu sadamakassasse täiendavalt kolmas piletimüügikoht.

Kuivastu-Virtsu liinil teenindasid reisijaid neli parvlaeva Viire, Regula, Koguva ja Harilaid. Hiiumaa ja mandri vahel sõitsid Ofelia ja St. Ola. Tipptundidel sõitsid laevad vabagraafikus.

Eelmise aasta jaanipäeva-aegsel perioodil 21.-25. juunil teenindas Saaremaa Laevakompanii Kuivastu-Virtsu ja Rohuküla-Heltermaa parvlaevaliinidel üle 55 000 reisija ja 16 000 sõiduki, koos jaanipäevale järgnenud esmaspäevaga oli reisijate arv kokku üle 64 000 reisija ja ligi 20 000 sõiduki.