Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul on reisijate arv suundunud pärast varasemate aastate mõningast mööna kindlale kasvukursile.

„Reisijate arv saarte ja mandri vahel on kasvanud nii mõlema kvartali kui ka poolaasta lõikes. Isegi arvestades, et eelmise aasta esimeses kvartalis toimis jäätee, on kasv märgatav," sõnas Treiel.

"Oluline osa on siin kindlasti uuele kvaliteeditasemele jõudnud reisiliiklusel – uued laevad vähendavad järjekordi ja lisavad reisijatele kindlustunnet graafiku toimimise osas ka väga kehvades ilmastikutingimustes. Jätkame tööd e-sadama võimaluste laiendamisega, et kvaliteeti veelgi edasi viia. Usun, et suvel kasvutendents jätkub.“

Kuivastu-Virtsu liinil teenindas Väinamere Liinid esimesel poolaastal 573 606 reisijat ja 223 582 sõidukit, mis on mulluse sama perioodiga võrreldes vastavalt seitse ning kümme protsenti enam.

Neist teises kvartalis sõitis Saaremaa ja mandri vahet 374 282 reisijat ja 145 963 sõidukit, kasvatades selle kvartali arve mullusega võrreldes vastavalt üks ja kolm protsenti.

Heltermaa-Rohuküla liinil oli esimesel poolaastal reisijaid 192 954 ning sõidukeid 77 539. Reisijate arv kasvas 13 protsenti ja sõidukite arv 18 protsenti. Neist teises kvartalis võtsid mereteekonna ette 129 064 reisijat ja 50 008 sõidukit, mis tähendas protsendi suurust reisijate arvu kasvu ja kuue protsendi suurust sõidukite arvu kasvu.

Triigi-Sõru liinil reisis esimesel poolaastal 12 946 reisijat ja 5262 sõidukit. Kokkuvõttes oli reisijaid mulluse sama ajaga võrreldes sama palju, sõidukeid neli protsenti rohkem. Teises kvartalis sõitsid Saaremaa ja Hiiumaa vahel 9929 reisijat ja 3696 sõidukit, olles ühtlasi kõigi liinide ja kvartalite arvestuses ainus, kus reisijate arv vähenes – mulluse teise kvartaliga võrreldes oli langus üheksa protsenti.