Kuidas Ardo Hansson selgitas asjaolu, et temaaegse nõukogu ajal  saadeti Eesti Pangast välja valeandmeid sisaldanud Vahur Krafti allkirjaga kiri?

Eesti Panga dokumentatsioonist, samuti komisjonile seni antud seletustest ei tulene, et VEB pangale 1995. aasta 5. aprillil saadetud kirja oleks 1995. aastal Eesti Panga nõukogus arutatud, või et nõukogu oleks sellest kirjast teavitatud.

Kirja näol oli tegemist olemasoleva dokumentatsiooni põhjal Venemaa residentide nõuete suuruse kinnitamisega, mis ei kujutanud sellise tähtsusega küsimust, mida oleks pidanud panga nõukogus otsustama.

Komisjonile antud isikute seletustest, samuti hr Hanssoni enda seletustest ei järeldu, et Eesti Panga nõukogu liikmena oleks Ardo Hansson 1995. aastal teadnud või pidanud teadma valeandmeid sisaldanud kirja VEB pangale saatmisest. Panga tegevujuhtkonna kirjavahetuse kontrollimine ei ole ka nõukogu pädevuses.

Millal jõudis teave nn valeandmetega kirjast Eesti Panga nõukokku?

Komisjonile teadaoleva informatsiooni põhjal jõudis teave Eesti Panga nn valeandmetega kirja olemasolust Eesti Panga nõukoguni seoses SA VEB likvideerija poolt 2012. aastal esitatud infoga.

Kas Hansson teadis, kes oli kirja initsiaator?

Hansson ei tea, kes oli kirja initsiaator.