"Olen olnud protsessiga seotud kohe algusest peale ning olen seotud nii majandusinimesena, kui ka kodaniku algatuse "Teeme ära" kaudu. Minu arust on tegemist äärmiselt vajaliku protsessiga. Kui me räägime, et me tahame olla moodne keskkond, tulevikku vaatav riik, koht kus noored tahavad elada ning olla, siis meil peab olema visioon. Kõik inimesed soovivad teada kuhu me oleme teel. Strateegilise visiooni olemasolu on äärmiselt tähtis. Kahju, et poliitikute poolt ei ole piisavalt toetatud seda visiooni. Loodan, et nüüd materjali valmimisel kasutavad seda ära," rääkis Kalm.

Kalm lisas veel, et talle väga meeldis, et kaasatud olid noored. "Istusin kasvuvisiooni konverentsil ka lauas, kus olid vaid noored inimesed ning seal valitses värske õhk, uued ideed, nagu keegi oleks akna lahti teinud. Väga sümpaatne. Me peame palju mõtlema sellele, kuidas tahavad näha meie riiki noored, on vaja, et neile meeldiks siin elada ning toimetada," kinnitas Telekomi juht.

"Positiivne oli ka see, et lisaks ekspertidele, olid kaasatud ka maakonnad ning kodanikuliikumised. Laiem ring nendest inimestes, kes soovivad meie elu paremaks teha. Kasvuvisiooni loomisega on hetkel seotud umbes 1000 inimest, see on väga võimas valim ning seda dokumenti tasub võtta tõsiselt," rääkis Kalm.

Väga oluline aspekt selle kasvufoorumi teemade ringis oli hariduse esilekerkimine, kus tuli ka paar head mõtet, kuidas parandada meie tänast seisu, märkis Kalm.

"Poliitikutel peab olema optimismi, kuid nad peavad olema ka kahe jalaga maas. Ei saa eitada probleeme, mis ei meeldi. Me oleme integreerunud kõigega, millega võimalik. Kuid kui vaadata kümnend ette, siis seda küll ei saa väita et kõik läheb libedalt kui me endid ei muuda. See paika ei pea," rääkis Kalm ning lisas, et riikide vaheline konkurents on läinud karmimaks, mitte ainult ettevõtete vahel vaid ka riikide ja talentide vahel.

"On tekkinud uued trendid, mida me paar aastat tagasi veel ei näinud. Poliitikud peavad neid tendentse endale tunnistama ning muutuma. Et mida meie saame talentidele pakkuda, mis on see miks nad peaksid Eestisse tulema," esitas Kalm küsimuse.