"Lõpptarbija jaoks on telefoniteenuse hind kindlasti langeva suunaga, kuid väga karmi hinnasõda ei pea tõenäoliseks," ütles Kalm usutluses Ericsson Eesti väljaandele Erikiri.

Kalm kinnitas, et Eesti Telefon on turu avanemiseks valmis, sest tööd on selleks tehtud kõvasti.

"Järgmise aasta plaanid keskenduvad eelkõige turuosa säilitamisele ja teatud tootevaldkondades ka kasvatamisele," ütles Kalm. Turuosa suurendada soovib Eesti Telefon interneti- ja e-äri teenuste vallas.

"Eesti probleemiks on vaieldamatult turu väiksus, seetõttu tuleb areneda uutesse valdkondadesse, ühe võimalusena oleme kaalunud ka investeeringuid väljapoole Eestist," märkis Kalm.

Eesti IT- ja telekommunikatsioonisektori peamiseks potentsiaaliks nimetas Kalm transiidiäri. "Sideteenuste transiidiga tegeleb Eesti Telefon juba praegu, selles osas tuleb vaid tööd jätkata," märkis ta.

Unineti hinnangul võib Eesti Telefon 2001. aasta lõpuks kaotada kuni 10 protsenti praegusest turuosast.

Väga suuri muudatusi Unineti prognoosi järgi esimese kuue kuu jooksul turuosade suhtes ei toimu, sest muudatused võtavad aega.

Telefonituru jagavad Unineti hinnangul kolm suurt - Eesti Telefon, Uninet ja Tele2, kes pakuvad ühendatud pakette koos mobiilsideoperaatoritega.