Reformierakonda kuuluv poliitik oli kiirem kui Eesti Pank, kes saatis teate enam kui kümme minutit hiljem.

Randpere sõnul pani ta oma kande üles pärast seda, kui president oli valitud nõukogu koosolekul.

Tema sõnul sõnul on pisut üllatav erutuda selle peale, et üks uudis liiga kiiresti avalikuks saab: "Siiani on poliitikuid ikka süüdistatud asjade varjamises ja kinnimätsimises. Eesti Pangale on juba aastaid ette heidetud kinnisust ja ka mõlemad presidendikandidaadid lubasid just selles punktis Eesti Panka muuta."

Mis puutub kumbagi kandidaati ja valikut nende vahel, siis olid mõlemad kandidaadid Randpere sõnul väga väärikad ja mõlemad oleks kahtlemata Eesti Panga juhtimisega hakkama saanud.

"Ma ei kavatse avalikustada, kumma kandidaadi poolt ma hääletasin ja ma ei näe siin mingit erakondlikku konspiratsiooni. Ma soovin Ardo Hanssonile edu ja loodan, et tal jätkub jõudu ja tahtmist ellu viia see programm, mida ta nõukogule enne valimisi tutvustas," ütles Randpere.

"Põhilised punktid selles programmis on Eesti Panga kuluefektiivsuse tõstmine, organisatsiooni vormimine vastavalt panga eest seisvatele uutele ülesannetele ja muidugi juba nimetatud Eesti Panga muutmine avatumaks. Ka ootan uuelt presidendilt sisukat panust Euroopa Keskpanga juures Eesti rahandusalaste kogemuste levitamisel."

Eesti Panga nõukogu valis eile keskpanga järgmise presidendi kandidaadiks Ardo Hanssoni.
Kaheksa liikmega nõukogus toimunud salajastel valimistel sai Hansson 5 häält ja teisena lõppvooru pääsenud Andres Sutt 3 häält.