Ärivaldkondadest lisandub tema senisele vastutusalale ka mobiilside ja muid funktsionaalseid vastutusalasid. Valdur Laidile tehti ettepanek seoses Teliasonera grupi juhtimisloogika ja struktuuri muutusega, millega ühendatakse ühel maal tegutsevate Teliasonera ettevõtete juhtimine üheks tervikuks, teatas sideettevõte.

Kaheksa aastat Elioni juhina töötanud Valdur Laid on viimased kaks aastat juhtinud Soomes Sonera lairiba äriüksust, mis pakub sarnaselt Elionile interneti-, kõneside- ja televisiooniteenuseid. Alates aprillist hakkab Valdur Laid juhtima kogu Sonerat. Sonera kuulub Soome suurimate ettevõtete hulka ning on suuruselt teine telekomiettevõte, kus töötab kokku 3500 inimest.

"Need kaks aastat Soomes on andnud hea baasi, et saada aru kohalikust turust ja klientidest. Selle kogemuse põhjal saan üsna kindlalt edasi liikuda ning kujundada Sonerast ettevõtte, mis mõtleb igas oma tegevuses kõigepealt kliendi peale, kus juhtide ja juhtimise arendamine on juhtkonna üks tähtsamatest ülesannetest ning mis on hea koht töötamiseks. Ja kõiges selles on mul tegelikult väga palju Elionilt õppida ja varasemast kaasa võtta. Ma usun, et koos hea meeskonnaga on kõik võimalik, seda enam, et olen Soomes, kus töö- ja juhtimiskultuur on ikkagi väga sarnane sellele, millega olen Eestis kokku puutunud," rääkis Valdur Laid.

Teliasonera juhatus on otsustanud grupi juhtimisloogikat oluliselt muuta, asendades senise ärivaldkondadest lähtuva juhtimise maa- ja regioonipõhisega. See annab grupi ettevõtetele kohapeal rohkem vastutust ja vabadust, võimaldades kiiremini reageerida konkreetse maa klientide vajadustele ning turu arengutele. Ettevõtte juhtimise seisukohast tähendab muudatus seda, et igas riigis, kus Teliasonera grupp tegutseb, tekib üks bränd ja ettevõte, mida juhitakse ühtse tervikuna.

Soomes on olukord mõnevõrra erinev Eestist. Eestis kuuluvad Teliasonera gruppi Elion ja EMT - küll tihedalt koostööd tegevad ettevõtted, kuid siiski eraldi juriidilised kehad ja erinevad brändid eraldi juhtimisega; Soomes tegutseb Teliasonera ühe ettevõttena Sonera brändi all, kuid juhtimine on mobiili ja lairiba äriüksuste lõikes olnud seni lahus.

Valdur Laid töötas Elionis 10 aastat, olles aastatel 2002-2004 Elioni finantsdirektor ning 2004-2012 ettevõtte juht. Alates 2012. aasta veebruarist on ta juhtinud Soomes Teliasonera gruppi kuuluva Sonera lairiba äriüksust. Valdur on omandanud magistrikraadi ärijuhtimises IMD-st Šveitsis Lausanne'is ning ta on lõpetanud cum laude Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna.

Sonera pakub interneti-, kõneside- ja televisiooniteenuseid Soome eratarbijatele, ettevõtetele ja avalikele organisatsioonidele. Ettevõttes töötab 3500 inimest, 2013. aasta lõpu seisuga oli Soneral 4,5 miljonit klienti. Sonera kuulub Teliasonera gruppi, mis tegutseb Põhjamaades ja Baltikumis, Euraasia arenevatel turgudel, sealhulgas Venemaal ja Türgis ning Hispaanias.