Bloomberg viitas ühele Prantsusmaa ametnikule, nagu oleks Obama nõnda öelnud, vahendas Reuters.

„President ei ole öelnud, et tugev dollar on probleem,“ ütles USA ametnik.

„Tema mõte oli, mida ta on ka varem korduvalt öelnud, et maailma nõudlus on liiga nõrk ja G7 maad peaksid kasutama kõiki poliitilisi instrumente, sealhulgas eelarvepoliitikat ja strukturaalseid reforme ning rahapoliitikat, et hoogustada kasvu,“ lisas ta.

Üks G7 ametiisik ütles, et Prantsusmaa vedas kliimadiskussiooni ja Itaalia juhtis esmaspäeva hommikul energiajulgeoleku kõnelusi, enne kui liidrid keskendusid rahvusvahelise julgeoleku ohtudele.

Suurbritannia, Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapani, USA ja Euroopa Liidu liidrid arutasid Saksamaal islamigruppide nagu ISIS-e ja Boko Harami ohte.

„Pean tunnistama, et ma unustasin kaasa võtta oma nahkpüksid, kuid vaatame, ehk ma saan need osta, kui ma juba siin olen,“ tsiteeris CBS Obamat.

Ta lisas, et oleks soovinud leida rohkem aega einestamisele ja jookidele.

Vanasti osales sellistel tippkohtumistel ka Venemaa president Vladimir Putin, kuid Krimmi annekteerimise järel ei ole Venemaal kohta nendel kohtumistel.

Kuna puuduvad võimalused, et Euroopa maad suurendaksid Venemaa sissetungi tõttu Ukrainas majandussanktsioone Venemaa vastu, oli parim lootus, et säilitatakse olemasolevad sanktsioonid, mis peaksid lõppema tuleval kuul, kirjutas CBS.