Kuidas oleks elamisega Valges Majas? Näib nagu naljana, kuid kui see kena hoone keset Washingtoni kord müüki pandaks, maksaks see 63 893 000 dollarit (760 miljonit krooni).

ühendriikide kinnisvaraekspertide hulgas läbi viidud küsitluse järgi maksaks Ameerika presidendiloss praegu just nii palju.

Kui teil õnnestuks saada selle ostmiseks 30-aastane laen või liisida see sama aja jooksul, ulatuksid igakuised maksed ränga 600 000 dollarini (7 200 000 krooni). Pääsemaks sellise sooviga mõne liisingufirma jutule, peab teie aastasissetulek olema vähemalt 25,7 miljonit dollarit (308 miljonit krooni).

Kuid olles sellise summa siiski kokku kraapinud ning maja ära ostnud, saate te tõelise maiuspala omanikuks. Valges Majas on 132 tuba, 32 vannituba, kolm lifti ja 29 kaminat. Seal on ka keeglirada, hambaarstiruumid, tenniseväljak, siseujula ja kinosaal. Teie uus kodu laiuks 18-aakrisel maatükil keset Washingtoni, kust avaneb vapustav vaade enamikule tähtsamaile Ameerika rahvuslikele monumentidele.

Seekordsetest presidendikandidaatidest võiks selle ostmist endale lubada vaid jõukas Ross Perot, mille järel ta ehk ei peaks enam iga nelja aasta järel oma isiklikku raha ilma igasuguse võiduvõimaluseta tuulde loopima. Bill ja Hillary Clinton, kelle aastasissetulek on viimasel ajal olnud vaid 200 000 dollarit (2 400 000 krooni), ei pääseks löögile. Elizabeth ja Bob Dole aga, kes hetkel on kogunisti töötud, peaksid kõvasti pingutama isegi aednikele palga maksmiseks.

EPL