Itella Informationi tegevdirektor Ahti Allikas sõnas, et Itella Information võitis hanke, kuna pakkumine oli konkurentidest soodsam.

Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna juhataja Enel Pungas kommenteeris, et valijakaart annab teavet selle kohta kus, kuidas ja millal saab hääletada ning see saadetakse valimiste eel igale hääleõiguslikule kodanikule, kes on vähemalt 18aastane ning kelle elukoha andmed on kantud piisava täpsusega Eesti rahvastikuregistrisse.

Itella Informationi müügiosakonna juhataja Mai Järv sõnas, et nemad on suuremahulisi riigihankeid, kus on tulnud lühikese aja jooksul teha isikustatud teateid Eesti elanikele, võitnud ka varem.

“900 000 valijakaarti saame paari päevaga valmis, meie tööstuslike printerite võimsus on 1 miljon prinditud lehekülge ööpäevas,” lisas Järv.

Siseministeerium seadis valijakaartide printijale tingimusteks, et igale valijakaardile kantakse lisaks põhitekstile valija ees- ja perekonnanimi, valija sünniaasta, valija elukoha aadress, selle valla või linna nimi ning valimisjaoskonna number, mille valijate nimekirja valija kantakse, hääletamise aeg ja koht eelhääletamise päevadel. Hääletamise aeg ja koht valmispäeval ning maakonna valimiskomisjoni telefoninumber.