Valio Eesti on pooleteise aastaga saanud Itaalias 140 klienti. Kuigi kõik need kliendid ei telli kõik pidevalt, on see Olliku sõnul päris muljetavaldav arv.

Selle aasta käibeks Itaalias prognoosib ettevõte 4 miljonit eurot. „See on lisaraha, mida meil muidu ei oleks,“ tõdes Ollik, kelle sõnul on välisturule müük aidanud parandada ettevõtte kasumlikkust
Itaalia kliendid on leitud sealse kohaliku agendi vahendusel.

Itaalia turule suundudes tuleb Olliku sõnul arvestada mitmete erinevustega, mille peale Eestis olles ei pruugi tulla. Suur erinevus on näiteks maksekäitumises ja maksetähtaegades.

Itaalias peaks see olema 60 päeva, kuid itaallaste omapära on, et seda arvestatakse kuu lõpust. Ehk kui kaup on müüdud ostjale kuu alguses, on ka maksetähtajal juba 30 päeva juures. „Laias laastus on makseaeg 100-150 päeva , kõvematel juhtude ka pool aastat,“ rääkis Ollik.

Ollik lisas, et kui eestlased räägivad inglise keelt ja me eeldame, et ka teistes riikides on see elementaarne, siis Itaalias ei ole ilma kohaliku keeleta midagi teha.

Samuti tuleb arvestada, et Eestist ei teata midagi ning meid võetakse Venemaana. Seda ilmestab hästi välispartnerite külaskäik Eestisse. Siia sõideti Ryanairiga, lennujaamas ei olnud piirikontrolli, Tallinnas maksti eurodega. Teel Võru poole helises aga telefon ning vastates kõlas: "Ma ei saa praegu rääkida, ma olen Venemaal".