Valio Eesti direktori Kari Finska sõnul hindab Eesti tarbija mugavust, mistõttu on pikaajaline trend viilutatud juustude osakaalu suurenemisele.

„Seni toimus Võrus toodetud juustu viilutamine Soomes, sest meil puudus vajalik liin,“ selgitas Finska.

Koduturul tarbitakse Valio Võru juustutoodangust ligi 20%, ettevõtte toodetest müüakse välisturgudel aga pisut üle 80%. Valio Võru juustutehases valminud tooteid leiab täna lisaks Baltimaadele ja Venemaale ka Itaaliast ja Ameerika Ühendriikidest.

Viiluliini investeering sisaldas nii uue liini ostmist, ümberehitustöid, paigaldamist kui töötajate koolitamist. Saksamaalt ostetud liin suudab pakendada kuni kaks miljonit kilo viilutatud juustu aastas.

Lisaks Võru tehase viiluliini investeerimisprojektile on Valiol käsil Valio Laeva Meierei ulatuslikud laienemistööd, mis käivitusid sarnaselt viiluliinile eelmise aasta kevadel.

Investeeringuprojekti esimese etapina alustas jaanuaris tööd täiesti uus logistikaterminal. Teise etapina valmis tootmishoone laiendus ning hetkel toimub seadmete kolimine uutesse ruumidesse. Tehase laienemistööd on plaanis lõpule viia 2013. aasta lõpuks, mil uuele logistikaterminalile ja tootmisruumidele lisanduvad ka uued seadmed. Laeva tootmise laiendamise investeeringu kogumaksumuseks kujuneb ligi 16 miljonit eurot.