Varem on välisinvestorite nõukoda juhtinud Taani-Eesti Kaubanduskoja juht Jens Christensen ning Hollandi äriklubi juhataja Martin Breuer, teatas nõukogu esindaja.

”Välisinvesteeringute mahu hoidmiseks ja kasvatamiseks järgnevatel aastatel on võtmetähtsusega eelkõige viis valdkonda: maksusüsteem, energeetika ja keskkond, haldusreform, haridus ja tööjõud ning ärieetika,” märkis Aschjem.

”Nimetatud valdkonnad on stabiilsusest huvitatud välisinvestorite fookuses ning ühtlasi on need ka välisinvestorite nõukoja peamised tegevussuunad,” lausus Aschjem.

Välisinvestorite nõukoda (FICE) alustas tegevust 2008. aastal ning selle peamine eesmärk on välisinvestorite huvide esindamine ja kaitsmine Eestis. Organisatsioon korraldab regulaarseid kohtumisi, loenguid ja seminare riigikogu, valitsuse ja teiste riigiasutuste esindajatega.

Nõukoja asutajaliikmed on Austria, Briti, Taani, Saksa-Balti, Hollandi, Norra ja Rootsi ettevõtluse organisatsioonid Eestis. Hiljuti liitus organisatsiooniga ka Ameerika kaubanduskoda.
FICE koondab üheksa riigi ettevõtluse organisatsioone, mis Eesti Panga andmetel esindavad 80% välisinvesteeringuid Eestis.