„Kukkumine on suur, kuid pea kaks korda väiksem kui eelmisel aastal,“ lausus Venemaa turismifirmade liidu pressiesindaja Irina Tjurina.
Eelmisel aastal vähenes Venemaa turistide arv esimeses kvartalis 2014. aasta sama ajaga võrreldes 40,3% 1,899 miljonini.

Välismaale reisivate venemaalaste arv väheneb juba kolmandat aastat. Ka 2014. aastal oli langus, kuid vaid 4%.

Esimest korda üle pika aja on venemaalaste eelistatud sihtkohtade nimistust kadunud Egiptus ja Türgi.

Venemaa territooriumilt ei läinud esimeses kvartalis Egiptusesse mitte ühtegi turisti, kinnitas Tjurina riigi statistikaameti Rosstat andmetele tuginedes. Loomuliult ei saa tema sõnul välistada, et mingu hulk inimesi seal läbi teiste riikide liikudes siiski puhkab.

Eelmise aasta esimeses kvartalis oli Egiptus venemaalaste kõige populaarsem reisisiht ning kolme kuuga reisis sinna 402 600 inimest.

Mullu esimese viie kuu kokkuvõttes oli populaarsemate sihtkohtade esikümnes ka Türgi, täpsemalt seitsmendal kohal. Tänavu esimeses kvartalis langes Türki sõitnud venemaalaste arv aastatagusega võrreldes 71% 20 900 turistini.

Egiptuse asemel on tänavu venemaalaste lemmiksihtkoht mullune teise koha omanik Tai. Sinna reisinud turistide arv kasvas I kvartalis 28% 236 900ni. Järgnevad nagu ka aasta varem Saksamaa ja Araabia Ühendemiraadid. Mõlemasse riiki reisinute arv tänavu vähenes: Saksamaale sõitis 23% vähem turiste ning Emiraatidesse 2,6% vähem.