Kui Alexela Grupi üks omanikest Heiti Hääl nentis Äripäeva intervjuus, et peab transiidimahtude järsu kukkumise tõttu kiirelt uusi kliente leidma - nende ettevõte kaotab aastas 50 miljonit eurot, Eesti transiidisektor kokku sadu miljoneid eurosid, siis arvas minister Ligi sotsiaalmeedias, et riik ei juhi majandust, eriti mitte rahvusvahelist.

"Ta saab ehitada keskkonda, aga mitte äri. Aga muidugi on äris kinni jooksnud pähkliajudel mõnus sõimata riiki isegi siis, kui probleemi taga on otseselt teine majandusse sekkunud riik," kirjutas Ligi ärimees Argo Luude sotsiaalmeedia kontol tekkinud arutelu käigus.

Luude julges eelnevalt Ligile, kes väitis, et Eesti valitsus ei tee prognoose, vastata, et äkki tasuks siiski valitsusel prognoosima hakata. "Võib-olla püstitada isegi mingid eesmärgid, näiteks saavutada majanduskasv 5% aastas järgmised 10 aastat?" päris Luude retooriliselt.

Sõna "pähkliaju" peale ei tulnud välisminister Ligi iseseisvalt. Äripäeva usutluses sõnas Heiti Hääl, et "tema pähkliaju ei mõista, et transiidi hääbumisega kaotame 500 miljonit aastas".