Tallinna Sadama aktsiakapital suureneb kuni 75 404 968 uue 1-eurose väärtusega aktsia võrra kokku 263 000 000 euroni. Sealjuures Eesti Vabariik loobub aktsiate märkimise eesõigusest.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium sõlmib aktsiate müügi korraldamiseks Tallinna Sadama ning aktsiate pakkumise globaalsete koordinaatorite vahelise märkimislepingu, mis määratleb IPO läbiviimise tingimused ja korralduslikud üksikasjad.

Simson: börsileviimine toob rahvusvaheliste investorite tähelepanu ja raha

Kadri Simsoni sõnul aitab suure ja stabiilse riigiettevõtte osaluse börsile viimine Eestisse juurde tuua rahvusvaheliste investorite tähelepanu ja raha. „Seega paraneb ka teiste ambitsioonikate kohalike ettevõtete rahastus, mis omakorda loob soodsa pinnase majanduskasvuks ja uute töökohtade loomiseks,“ lisas minister.

Tallinna Sadama börsil noteerimine annab ka täiendava võimaluse Eesti elanikele säästude investeerimiseks kodumaal ning olla seotud kohaliku majandusega. Riigiettevõtete börsile viimine elavdab oluliselt kogu kohalikku kapitaliturgu, loob selle toimimiseks likviidsust ning võimaldab täiendava osa pensionifondide rahast investeerida Eestisse ja kodumaistesse avalikult kaubeldavatesse ettevõtetesse.

Sadama aktsiate noteerimine on varem kokku lepitud valitsuse tegevusprogrammis. Aktsiatega hakatakse kauplema selle aasta esimeses pooles. Avalikule kauplemisele läheb kuni kolmandik ettevõtte aktsiatest, enamusosalus jääb riigile.