Kahjud hüvitatakse nii, et oleks võimalik taastada endine olukord. Hüvitatakse kannatanule tekkinud otsesed kulud, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Hüvitise taotlemiseks tuleb lähipäevil pöörduda politseisse ning teha avaldus. Seejärel registreerib politsei avalduse ja alustab asjakohast menetlust ning annab selle kohta õiendi. Kahjukannatajal tuleb õiend koos arve või kuludokumendiga (tšekid, rahaülekande koopiad vms) tuua rahandusministeeriumisse, aadressil Suur-Ameerika 1, kus neid võetakse vastu alates esmaspäevast, 30. aprillist kl 9.

Esmased kahjud hüvitatakse 10 tööpäeva jooksul pärast kuludokumentatsiooni esitamisest rahandusministeeriumile.

Suuremate kahjustuste korral palub rahandusministeerium ettevõtjatel ja linnavalitsusel lisada dokumentatsioon (inventuuriaktid vms), mis tõestaks kahjusumma suuruse.

Autodele tekitatud kahju hüvitamine toimub esitatud kahjuhindamise akti alusel. Vajadusel ja kokkuleppel riik toetab või korraldab hindamise läbiviimist.

Kindlustuslepingut omavatel kannatutel soovitame koheselt võtta ka ühendust oma kindlustusandjaga.

Informatsiooni kahjude hüvitamise kohta saab Rahandusministeeriumi telefonilt 611 3077 või e-posti aadressilt helen.ojamaa@fin.ee.