IRL-i kahtlemata kõige kallim lubadus on nn madalapalgaliste maksutagastus, samuti kirjutati koalitsioonileppesse sisse 60eurone lapsetoetus, mida makstakse kõigile vanematele hoolimata nende sissetulekust.

Sisuliselt kiitsid sotsid, IRL ja Reformierakond heaks põhimõtte, et lapsetoetust saavad nii miinimumpalgalised kui (kümneid) tuhandeid eurosid kuus teenivad ja dividendidest elavad lapsevanemad. Kui Reformierakond on alati eelistanud toetada neid, kes vajavad abi, siis sotsid eelistavad toetusraha jagada nii miinimumpalgalisele kui miljonäridele.

Samuti tahavad sotsid hakata ehitama riiklikke üürikortereid, kuigi Eestis jätkub nii kortereid kui välja üürijaid. Ettevõtjad ei ole aplausiga vastu võtnud ka üheprotsendilist sotsiaalmaksu langetamist, sest kõigest ühe protsendilise maksulanguse pärast ei hakka keegi massiliselt uusi töökohti looma või töötajate palku tõstma.

"Kui need (alternatiivid - toim.) oleks olemas olnud, siis oleks neist koalitsioonis varem räägitud ja jõutud ka mingile kokkuleppele. Kui on küsimus, kas koalitsioon võiks milleski muus kokku leppida, siis peab seda arutama, aga sel hetkel, kui koalitsioonilepingut sõlmiti, jõuti järeldusele, et see [aktsiisitõus] on kõige mõistlikum lahendus," seletas Sibul rahvusringhäälingu uudisteportaalile.

Sibul tunnistas, et konkreetselt võimalikke tuluallikaid koalitsioonileppes sõnastatud ei ole ning aktsiisitõusu puhul oli tegemist arusaamaga, mis laua taga kerkis.

"Mõnes mõttes on normaalne, et see vastukaja täna inimestelt tuleb, sest varem ei olnudki võimalik selles osas arvamust avaldada," viitas Sibul praeguste avalike protestide ootuspärasusele.