Valitsus arutas teisipäeval Riigikogu Reformierakonna, Isamaaliidu ja Mõõdukate fraktsioonide algatatud eelnõu, mis lubab Edelaraudteel riigieelarvest saadavat raha vabamalt kasutada. Eelnõu näeb ette, et mullu Edelaraudteele Riigikogu poolt eraldatud 845 miljonit krooni võib kasutada ka liinidel, mis pole ettevõtte infrastruktuuril.

Valitsus andis eelnõule toetava seisukoha, kuna reisirongiliikluse taastamine on vajalik, teatas ETAle valitsuse pressibüroo.

Koalitsiooninõukogu esimehe Andres Tarandi sõnul on koalitsioonis endiselt Edelaraudtee küsimuses eriarvamused. “Peaministri soov on, et küsimusega ei venitataks, kuni Riigikogu jääb suvevaheajale,” ütles Tarand esmaspäeval ajakirjanikele. Reformierakond aga kiiret otsustamist Tarandi sõnul ei toeta. Tema sõnul lahendab olukorra hääletamine täiskogu saalis.

Eelnõuga tõstetakse ümber Viljandi ja Pärnu suunale mõeldud toetus. Eelnõu eesmärk on taastada liiklus Narva ja Tartu-Valga suunal.

Riigikogu majanduskomisjon ei toetanud eelmisel nädalal teede- ja sideministeeriumi ettepanekut eraldada täiendavalt Edelaraudtee jaoks Kagu-Eesti reisirongiliikluse taastamiseks 19,3 miljonit krooni. Ettepaneku kohaselt lisanduks sel aastal üks rongipaar Tallinna-Tartu liinile pikenemisega Oravani ning seni vaid reedel ja pühapäeval Valgani sõitnud rong hakkaks liikuma kõigil nädalapäevadel.