"See on hea tehing Eesti riigi jaoks, hind on hea hind ning ei ole vähe oluline ka see, et see aitab meid eurole lähemale. Aga see pole see, mis mind pani müügi kasuks otsustama," ütles Ansip tänasel valitsuse pressikonverentsil.

Peaministri sõnul kõnele TeliaSonera otsus osta Telekomi aktsiad teistele investoritele sellest, et TeliaSonera ei pea devalveerimisriski Eestis märkimisväärseks ning et Eesti investeerimisklima on hea mitmemiljardiliste investeeringute tegemiseks. "Investorid saavad sellest ehk indu juurde," sõnas Ansip.

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul oli tehing hea nii hinna kui ka kaasnevate asjaolude poolest. "Ja see on ka hästi tugev investeering meie europrojekti," sõnas Ligi."Praegu on lõpuspurdi aeg ning see müük annab kindlasti kindlust juurde," lisas ta.

"Müüakse ka munevaid kanu ja lüpstavaid lehmasid. Küsimus on ainult selles, kas müüakse õige hinnaga. Meie oleme kindlad, et müüsime õige hinnaga," sõnas Ansip vastuseks küsimusele, kas kuldmune muneva linnu müük on ikka õige.

Valitsus otsustas tänasel istungil anda nõusoleku Eesti Telekomi aktsiate müügiks 93 krooni aktsia kohta.

Eesti Telekom on kokku kutsunud ka aktsionäride üldkoosoleku, et otsustada sel aastal täiendavate dividendide maksmise ligi 7 krooni aktsia kohta. Samuti on kavas kinnitada kolmeks aastaks dividendipoliitika, mille kohaselt Eesti Telekom maksab aastatel 2010 - 2012 dividendina välja kogu eelneva perioodi puhaskasumi.