Kui Hanila vallavanem Arno Peksar ajakirjanikult kuulis, et Swedbank tahab vallavalitsuselt arvutit, arvas ta: „Enne jäägu see nõustaja tulemata, kui vald hakkab pangale arvutit ostma.”

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask ütles, et nõustaja juures saab teha peaaegu kõiki neid tehinguid, mida pangabussiski.
See, kus ja kuidas hakkab pank lubatud nõustajateenust pakkuma, pole aga veel selge.

„Kokkulepped kohalike omavalitsustega alles tulevad. On veel vara öelda, kus mis täpsemalt olema hakkab,” ütles Siilivask.

Siilivask lisas, et panga esindajad kohtuvad lähiajal kõikide nende kohalike omavalitsuste juhtidega, keda pangabussi äravõtmine puudutab.

Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos ütles, et ei oska kogu asja kohta midagi öelda, sest temal on ainult panga antud ametlik teave, et tahetakse rääkida sellest,kuidas teenust parendada. Info bussi kinnipanekust sai ta ajakirjandusest.

Loe pikemalt Lääne Elust.

Siilivask märkis Ärilehele saadetud kommentaaris, et läbirääkimised kohalike omavalitsustega alles käivad ning kokkulepped alles tulevad. Siilivask lisas, et kohalike omavalitsustega läbirääkimistele minnes pank tõesti küsib, kas neil on võimalus pakkuda nõustajale arvutit koos internetiühendusega, sest tihti on valdades taoline võimalus olemas kas kohalikus raamatukogus või avalikus internetipunktis.
"Kui läbirääkimiste käigus selgub, et vallal taolist võimalust pole, siis saab hakata üheskoos otsima muud mõistlikku ja sobivat lahendust," märkis Siilivask.