ID-kaardi tarkvara saab alla laadida aadressilt www.id.ee Tarkvara valmis Maci kahele viimasele versioonile (10.5 ja 10.6) ning kolmele Eestis enamlevinud Linuxile (Ubuntu 10.04, Open Suse 11.3, Fedora 13), teatas RIA.

Tarkvaraga saab inimene end autentida ja enda arvutis digitaalallkirja anda. Veebikeskkondadel läheb nüüd veidi aega, et uue tarkvaraga veebis dokumente allkirjastada saaks, suuremad portaalid ja osad pangad võimaldavad enda keskkondades digitaalallkirja anda juba täna.

AS Sertifitseerimiskeskuse juhataja Kalev Pihli sõnul valmib järgmise aasta jaanuari alguses tarkvara Windowsi versioonidele XP, Vista ja 7 ning uuele ID-kaardile 2011 ja digi-ID'le. „Järgmise aasta märtsiks valmivad ID-kaardi tarkvara erilahendused, näiteks mitme kiipkaardi samaaegne kasutamine ja PIN sõrmistikuga kaardi lugejate tugi“, lisas
Pihl.

Lisaks tarkvara arendamisele pakub Sertifitseerimiskeskus ka tarkvara tehnililist tuge. See tähendab, et operatsioonisüsteemide, veebilehitsejate või ID-kaardi uuenemisel saab kiiresti teha uuendused ka ID-kaardi tarkvarale.

RIA ja AS Sertifitseerimiskeskuse leping kestab 33 kuud, Sertifitseerimiskeskus saab kõigi tegevuste eest kokku 6,23 miljonit krooni.