Kauplusauto müüja Asta ·ukis ütles, et eelkõige tunnevad taara äraandmise võimalusest rõõmu maakonna äärealadele jäävad inimesed, kellel pole peale kauplusauto muud võimalust toidukraami ega joogipoolist osta ning kellest taara kokkuostupunktid jäävad kaugele. Ja kuna pakendiseadus kohustab kauplust tagasi ostma ka pakendi, siis on rahul nii müüja kui ka ostja.

“Inimeste huvi taarat ära anda on üllatavalt suur, kõige enam tagastatakse meile kaheliitriseid plastist õllepudeleid ja eks suvel taarakogused suurenevad,” pajatas ·ukis. Esimestel päevadel oli mõistagi imestamist palju ja kauplusautole vaadati pikalt järele. Müüja teada teist sellist taarakogumise viisi Eestis veel pole.

Hiiumaa tarbijate ühistu juhatuse esimees Agu Kohari ütles, et kuna seni sõitis maakonnas ringi vaid üks rändkauplus, millel pealegi oli väga tihe ja kiire töögraafik, siis novembrist hakkas hiidlasi teenindama veel teinegi autokauplus. Sellel on vähem peatusi ning seisuaeg seetõttu pikem, mis võimaldab tegelda peatuskohtades ka taara vastuvõtmisega.

Sobiva haagise leidis Kohari Rootsist, tegemist on hobuveokiga, mis koos remondiga läks maksma ligi 20 000 krooni. Kui Kohari haagise oma sõiduautole sappa pani ja sellega Kärdla poole sõitis, naersid tuttavad, et ühistu esimees hakkab hobuseid vedama. Nüüd ei naera enam keegi, sest igalt ringilt kogub kauplusauto 300–400 ühikut taarat.