Tänasel linnavalitsuse istungil anti Kesklinna valitsusele nõusolek Pikk jalg 16 äriruumide avaliku kirjaliku enampakkumise teel üürile andmiseks, teatas Kesklinna valitsus Päevaleht Online'ile.

"Selles aastakümneid aktiivses kasutuses olevas tuntud kohvik-baaris jätkub sama tegevus nüüd kindlasti ka edaspidi," märkis linnaosa.

Samuti soovib kümneks aastaks üürilepingut Loewenschede torni keraamikatöökojana, galeriina ja hariduskeskusena kasutusele võtta MTÜ Asuuritorn. Loewenschede torn, Kooli tänav 7, on üks linnamüüri kaitsetornidest.

Torni ainuke avatud külg jääb Tornide väljaku poole, kuhu edaspidiselt rajatakse uus peasissepääs. Torni erinevad korrused ühendatakse omavahel ning loodame, et edaspidiselt saab seal olema nii linna külalistele kui ka linna kodanikele huvi pakkuv keraamika ateljee-töökoda.

„Kesklinna valitsus pooldab, et saaksime pikenda lepinguid kui senine aastatepikkune koostöö on olnud stabiilne ning viljakas, täpsustada tuleb vaid üüri hindu. Sõltuvalt koostööst meie lepingupartneritega oleme nõus taotlema ja kaitsma nendega ka tähtajaliste lepingute taassõlmimise taotlusi linnavalituses” selgitas Tallinna Kesklinna valitsuse vanem Marek Jürgenson.

”Kogu Tallinna vanalinn on arengukava kohaselt mõeldud eeskätt haridus-, kultuuri- ja puhkekeskuseks. Enam soovime huvilistele avada meie unikaalset linnamüüri, bastione, keskaegse linna sisehoove, maaaluseid käike ja võlvikaid keldreid," selgitas ta.

"Aktiivsel turismihooajal on kõigis vanalinna meistrikodades ja kohvikutes pidev külastajate vool ja nende omanikud peavad juba nüüd saama kindlustunde, et kõik nende pikemaajalisedki kavad kindlustunde saaksid. Pole kahtlust, et Tallinna vanalinna jäävad ilmestama meistrikojad ja kohvikud," kinnitas linnaosa vanem.

Lähiajal on plaanis teha ettepanek linnavalitusele kinnitada Kuninga tänav 4 asuva restorani uued kasutusse andmise tingimused. Kokku on vanalinnas analoogilisi äripindade kasutajaid pea saja ringis. Iga aastal vahetub neist uute tulijatega kuni kümnendik.