Bynesi on viimasel ajal vaevanud mitmed sõltuvus- ja psühholoogilised probleemid.

Oktoobri alguses juhtus noore naisega järgmine lugu. Tema sõber meelitas neiu New Yorgist Los Angelesse, et ta enda vanematele lähenemiskeelu kehtestada laseks. 10. oktoobril lendaski 28-aastane Bynes kohale ja kohtus sõbraga. Esiteks pidid nad minema advokaadi juurde ja sealt edasi kohtuma naise vanematega. Amanda soov oli tõesti oma vanematele vastu hakata ning takistada neil igasugune ligipääs tema rahale ja talle endale.

Paraku mängis aga sõber topeltmängu. Auto viis naise hoopis haiglasse, kus teda koheselt ümbritsesid mitmed arstid. Oli teada, et Amanda vaimne tervis on vilets, seega oli kohtunik talle juba määranud 72-tunnise kinnipidamise psühhiaatriahaiglas. Seda pikendati juba peagi 14 päevani. 28. oktoobril pikendati seda taas 30 päeva võrra. Sõber tegi niisiis koostööd vanematega.

Amanda vanemate esmane eesmärk oli kaitsta tütre varandust...tema enda eest. Eile andis kohus vanematele õiguse hallata oma tütre raha ja ettevõtet. Sama tegid kunagi Britney Spearsi vanemad. Nad suutsid nimelt tuvastada, et nende tütre mõtlematu käitumine võib põhjustada talle endale ja teistele kahju. Teda on viimasel kuul mitu korda arreteeritud.

Finantspoole pealt suutsid vanemad tõestada, et nende tütar kulutas viimasel ajal šokeerivalt palju raha. Viimasel kuul kulutas ta 100 000 dollarit ostes erinevaid ehteid ning jagas need siis tänaval suvalistele inimestele laiali.

Vanemad hindasid tütre varade väärtuseks 5,7 miljonit dollarit. Sellest umbes 2,8 miljonit on kinnisvara ning 2,9 miljonit raha. Eelmisel aastal teenis Amanda 144 768 dollarit, see kõik oli renditulu. Näitlemisega ta enam suurt ei tegele.

Oma karjääri tipul teenis Amanda 2 kuni 3 miljonit dollarit aastas. 2013. aasta juulis ütlesid tema vanemad kohtunikule, et vähem kui aastaga kulutas ta 1,2 miljonit dollarit. Nad ütlesid toona, et Amanda võtab oma pangaarvelt regulaarselt välja suuri rahasummasid. 2013. aasta juunis võttis ta kahel korral välja 100 000 dollarit.

Amanda vanemad said tütre varade üle kontrolli vähemalt aastaks. Ka tema vaimse tervise jälgimine kestab tõenäoliselt kauem kui järgnevad 30 päeva. Jääb vaid üle loota, et endine näitleja saab oma probleemidest jagu.
Näitlejanna Amanda Bynes