Tänavu peaks ettevõtte hinnangul käive ületama 10 miljoniteurot.

Grupp jõudis möödunud aastal kasumisse ja saab omanikele dividende maksta, ütles Piano Group OÜ tegevjuht ja partner GertKerde BNS-ile. Möödunud aasta auditeerimata tulemustele tuginedes kujuneb Kerdo sõnul grupi konsolideeritud puhaskasumiks ligikaudu 280 000 eurot.

Kerde sõnul on viie aasta eest uudset restoraniketti asutades võetud riskid end igati õigustanud.

„Otsustasime turule tuua rahvusvahelise brändi, mis oli küll uudne ja eristuv, kuid alles väga noor ning tänu oma unikaalsele kontseptsioonile suhteliselt suuri investeeringuid nõudev," ütles Kerde.

Ühe Vapiano restorani avamisele kulub keskmiselt 1,5 miljonit eurot. Viis aastat hiljem näeb kett, et varasemad otsused on ennast igati õigustanud.

Restorani turuletulekut ei mõjutanud Kerde sõnul ka majanduslanguse periood. „Raskem oli eelkõige teisel ja kolmandal tegevusaastal, kui vähenes restoranide külastajate arv ja pidime leidma võimalusi kulude optimeerimiseks," sõnas ta.

"Samal ajal vajasime raha investeeringuteks, kuna avasime järjest uusi Vapiano restorane nii Solarise Keskuses, Vilniuses ja 2011. aasta alguses ka Helsingis."

2012. aastal külastas Tallinnas Vapiano söögikohti rohkem kui 650 000 külastajat.

Ettevõte soovib järgmise söögikoha avada Riias. Järgmise 3-4 aasta perspektiivis näeb Kerde Eestis ruumi veel kuni kahele Vapiano restoranile, millest üks võiks paikneda väljaspool Tallinnat.

Tänaseks on Vapiano restorane üle maailma 130, mis asuvad neljal kontinendil pea 30 riigis Lähis-Idast Lõuna- ja Põhja Ameerikani ning Euroopast Austraaliani. Sealhulgas ei puudu Vapiano New Yorkist, Washingtonist, Mexico City’st, Londonist, Dubaist ega ka Stockholmist.

Eestis opereerib Vapiano restorane Piano Group OÜ. Grupi käive ületas eelmisel aastal üheksa miljonit eurot. Kokku kuulub ettevõttele neli restorani – kaks Tallinnas, üks Helsingis ja üks Vilniuses. Ettevõttes töötab üle 230 inimese.