Cleveron müüs mullu suvel Eestis edukalt käivitatud SmartPOSTi pakiautomaatide võrgu, millesse Arengufond investeeris 13,4 miljonit krooni. Ettevõtte oli pilootprojektiga oma eesmärgi täitnud ning võrk müüdi Soome ettevõttele Itella Corporation, kirjutab ettevõte majandusaasta aruandes. Kuna müügiga läks kaasa ka senine kaubamärk SmartPOST, siis ettevõtte muutis oma ärinime Cleveron OÜks, vahendab Äripäev.

Müügihinda ettevõte mullu avalikustada ei soovinud, kuid aruandes on kirjas, et firma teenis tegevusvaldkonna müügist 22,3 miljonit krooni kasumit.

Tegelikult on SmartPOSTi müük isegi veel ilusam, kui pealtnäha paistab, kommenteeris Eesti Arengufondi nõukogu esimees Raivo Vare pakiautomaatide võrgu müüki.

"Teatavasti müüdi kaubamärk ja tegevus Läänemere piirkonnas Itellale, aga tehnoloogia on ju edasiseks müügiks alles jäänud," ütles Vare. "Cleveron saab edasi tegutseda ja oma tehnoloogiat müüa igale poole üle maailma, ainult mitte Läänemere regioonis, kus selleks on õigus Itellal," selgitas ta.