„Ma arvan, et me oleme väga lähedal,“ ütles Varoufakis Associated Pressi vahendusel. „Ütleme umbes nädal.“

Kreeka vasakäärmuslik valitsus on ligi neli kuud kaubelnud võlausaldajatega majandusreformide üle, mis tuleb ellu viia, et saada 7,2 miljardi euro suurune rahasüst.

Tegemist on viimase osaga 240 miljardi euro suurusest päästeprogrammist, mis algatati viis aastat tagasi pärast Kreeka riikliku rahandussüsteemi kontrolli alt väljumist ja Kreeka rahvusvahelistelt rahaturgudelt kõrvaldamist.

Hilisõhtuses intervjuus erakanalile Star TV ütles Varoufakis, et võlausaldajad usuvad, et aeg on kokkuleppeks küps. Varoufakis kinnitas aga, et lükkab tagasi igasugused kompromissid, mida Ateena valitsus peab mittetöötavaks.

Ateena tunnistab, et valikud on otsa lõppemas, sest järgmisel kuul ootavad ees uued võla tagasimaksed. Kui kokkulepet ei saavutata, võib peaminister Alexis Tsiprase valitsus silmitsi seista valikuga, mida maksta, kehtestada kapitalikontroll või isegi lahkuda eurotsoonist.

„Ma kinnitan teile, et kui me seisame silmitsi dilemmaga, kas maksta kreeditorile, kes keeldub meiega kokkulepet allkirjastamast, või pensionärile, maksame me pensionärile,“ ütles Varoufakis. „Ma loodan, et me suudame maksta mõlemale.“

Varoufakise sõnul on peamised vaidlusküsimused nõutavad pensioni- ja tööhõivereformid ning eelarveülejäägi suurus.

Kreeka valitsusametnikud on öelnud, et Ateena võib küsida rahva heakskiitu kokkuleppele valimiste või referendumi näol, kuid Varoufakis ütles, et tema ei oota kumbagi ja kokkulepe ratifitseeritakse parlamendis.

Varoufakise sõnul oleks rumal korraldada valimised vaid kuid pärast valitsuse võimuletulekut ning igasugune referendum oleks sisuliselt hääletus eurotsooni jäämise või sealt lahkumise üle.