Liini tootmisvõimsus on 1800 pudelit tunnis ja see võimaldab täita kogu Eesti turu nõudluse. Ülejäänu plaanib Värska Vesi viia oma peamistele eksporditurgudele Lätis, Leedus ja Venemaal, teatas ettevõte.

Värska maapõue allikatest villitud mineraalvesi hakkab olema saadaval 0,5-liitrises keeratava korgiga klaaspudelis, teatas ettevõte.

Peale selle hakkab AS Värska Vesi pakkuma ka 0,33-liitrises klaaspudelis gaseeritud ja gaseerimata lauavett.

Liin alustas tööd juuni algusest ja esimesed partiid on juba poodides müügil.

Värska Vee juhatuse esimehe Urmas Jõgeva sõnul otsustas tehas hakata vett klaaspudelisse villima, sest aastatega on tekkinud nõudlus omamaise klaaspudelis mineraalvee järele.

„Peale kenama välimuse on klaaspudelil ka praktiline väärtus, sest gaseeritud mineraalvee maitseomadused säilivad selles paremini – süsihappegaasi eraldub vähem kui plastpudelist,“ rääkis ta.

Jõgeva lisas, et klaaspudelis Värska vett hakatakse pakkuma ka kohvikutes ja restoranides, kus on seni kodumaist mineraalvett müüdud minimaalselt.

„Paljud inimesed tahavad tellida Värska Originaali ka söögi kõrvale. Klaaspudeli tulekuga on loodud eeldused selleks, et Värska tooted jõuaksid ka kõige paremate söögikohtade lauale,“ ütles ta.