„Meie prioriteet nr 1 ehk piltidel sinine laev Tõll on kaile lähemal ja rõhk on hetkel selle laeva valmimisel. Ilma irooniata, ehitustegevus toimub nii öösel kui päeval ja 7 päeva nädalas. Kas laeva on värvitud või mitte, see ei näita otseselt, millises ehitusgraafikus ollakse,“ kommenteeris Ärilehele täna lõuna paiku tehtud fotosid TS Laevade juht Kaido Padar.

Kui Türgis valmiva Leigeri merekatsetused algasid juba mitu nädalat tagasi, siis Gdanskis ehitatavate laevade kohta selliseid uudiseid pole tulnud.

Tänavu mais oli TS Laevad seisukohal, et Tõll saab valmis 1. septembriks. Hetkel seda ilmselt juhtumas ei ole.

„1. september tähendas lepingu järgi laeva üleandmiskuupäeva laevatehases. Sellele lisandub aeg protseduuridele, et laev saaks alustada Eesti lipu all koduteed ning ka teekond ise. Samas kinnitame veelkord, et kvaliteedis me järgi ei anna,“ selgitas Padar.

Fotodel esiplaanil olev parvlaev Piret peaks praeguste plaanide kohaselt üle antama detsembri alguseks.

„Täpse üleandmiskuupäeva kohta me ei soovi spekuleerida. Kui tähtaeg on ametlikul selgunud ja laevad hakkavad Eestisse tulema, siis teavitame ka avalikkust sellest,“ lubas ta.

Padar rõhutas, et TS Laevad tegeleb hetkel läbirääkimistega asenduslaevade rentimiseks juhuks, kui uued parvlaevad ei jõua õigeks ajaks liinile ja 1. oktoobrist laevaühendus Saartega katki ei jää.
Piret ja Tõll Gdanski tehases 24.08.2016

Piret ja Tõll Gdanski tehases 24.08.2016